Een goed begin is het halve werk

Een ideale motorrijopleiding bestaat uit verschillende fasen om ervoor te zorgen dat je de vereiste vaardigheden, kennis en vertrouwen opbouwt om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan.

De rijopleiding is verdeeld in drie modules

Module 1 -> Theorie

Theorie:
Begin met het bestuderen van de verkeersregels, verkeersinzicht en andere essentiële theoretische kennis die nodig is om veilig deel te nemen aan het verkeer. Dit omvat het behalen van het motortheorie-examen.

Module 2 -> AVB-examen

Praktijklessen:
Volg praktijklessen onder begeleiding van onze ervaren instructeur. Deze lessen omvatten onder meer het leren van basisvaardigheden zoals op- en afstappen, sturen, schakelen, remmen, bochten maken en het uitvoeren van specifieke manoeuvres zoals slalommen, uitwijken en stoppen en nog veel meer.

AVB-examen:
Leg het AVB-examen af om je beheersing van de motor in verschillende praktische manoeuvres te examineren .

Module 3 -> AVD-examen

AVD-examen:
Na het behalen van het AVB-examen, volg je praktijklessen op de openbare weg om verkeersinzicht, anticipatie en veilige deelname aan het verkeer te oefenen. Hierna leg je het AVD-examen af, waarbij je rijvaardigheid in verschillende verkeerssituaties wordt beoordeeld.

Zo gaat je praktijk-examen bij het CBR

Ontmoet de examinator

Dit heb je nodig op de dag van je praktijk-examen

Dit heb je nodig op de dag van je praktijk-examen

Een geldig legitimatiebewijs.

Let op!

Let op!

Als je legitimatiebewijs niet geldig is, gaat je CBR-examen niet door!

11253 +
Geslaagden
2045 +
Beoordelingen 9.6/10
20 +
Instructeurs

Kies voor rijschool Butterhuizen

Kies voor rijschool Butterhuizen

Al 20 jaar zeer succesvol
Scherpe (les)pakket tarieven
Altijd instructeur beschikbaar
Nieuwste les motoren
Hoog slagingspercentage
Geen of korte wachttijden
10.000+ leerlingen geslaagd
Lesmateriaal altijd up to date
sample

Vraag & Antwoord

Wat kan ik verwachten tijdens de opstapdag?

Tijdens onze Motor opstapdagen maak je kennis met onze rijschool en stap je letterlijk op de motor!

Samen met een selecte groep deelnemers oefen je onder begeleiding van een ervaren rijcoach op een speciaal terrein.

Na 60 minuten op de motor krijg je een goed beeld van onze lessen, de handling van de motor en de sensatie van de wind langs je helm!

Ben je enthousiast geworden? Profiteer dan alleen op deze zaterdagen van een exclusieve aanbieding op ons lespakket: 14 lesuren, inclusief AVB- en AVD-praktijkexamen voor slechts €1250.

Maak jouw eerste stap naar het behalen van je motorrijbewijs een onvergetelijke ervaring met Rijschool Butterhuizen!

Hoelang duurt een rijles?

Bij ons duurt een losse rijles 60 minuten.

Wanneer mag ik een zwaardere motor besturen?

Voor 21-jarigen is het vanaf eind november 2017 mogelijk om examen te doen voor de categorie A.

Wie het A-rijbewijs haalt voor zijn 24e, krijgt Code 80 op het rijbewijs.

Met de code mag de bestuurder een onbeperkt driewielig voertuig rijden, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De definitieve invoeringsdatum volgt nog.

Voor rijbewijshouders met Code 80 geldt dat de code vervalt twee jaar na het behalen van het A-rijbewijs of als voor die tijd de leeftijd van 24 jaar wordt bereikt. Volgens RDW moeten motorrijders met een A2 rijbewijs nog steeds een getrapt examen doen voor het A-rijbewijs (zonder theorie en AVB).

Mag ik in een spijker broek afrijden op de motor?

Het is niet verplicht van het dragen van beschermende motorkleding tijdens het afrijden op een motor. Alleen enkel bedekkende stevige schoenen zijn verplicht.

Wel is het aan te raden om beschermende kleding te dragen zoals hieronder beschreven.

Een spijkerbroek biedt over het algemeen niet voldoende bescherming bij een val of ongeval.

Het is daarom sterk aan te raden om tijdens het afrijden op de motor speciale motorkleding te dragen die gemaakt is van slijtvast materiaal, zoals een motorbroek met CE-gecertificeerde protectoren op kwetsbare plekken, zoals knieën en heupen.

Naast een stevige motorbroek wordt het ook aangeraden om een motorjas, handschoenen en stevige schoenen of motorlaarzen te dragen. Deze kledingstukken bieden extra bescherming en verhogen de veiligheid tijdens het motorrijden en het afrijden.

Heb ik mijn theorie nodig om met motorrijles te beginnen?

Nee, op voorwaarde dat je al in het bezit bent van een autorijbewijs, heb je momenteel geen theoriecertificaat nodig om met motorrijlessen te beginnen. Het is echter essentieel dat je vóór het afleggen van het tweede praktijkexamen (AVD) je motortheoriecertificaat behaalt

Op welke motor krijg ik les?

Een Kawasaki ER6N ABS.

Krijg ik beschermende kleding en helm van de rijschool?

Ja, die krijg je te leen van de rijschool.

Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met lessen?

Je moet minstens 17 jaar oud zijn om met je motorrijbewijs te beginnen. Je begint dan op de lichtste categorie A1.

Op welke categorieën mag ik lessen?

Vanaf eind november 2017 is het mogelijk deze trajecten van het motorrijbewijs te volgen:

Rijbewijs A1 (125cc, ofwel 11 kiloWatt)

Theorie-examen vanaf 17 jaar
Praktijkexamen vanaf 18 jaar

Rijbewijs A2 (tot 35 kiloWatt)

Theorie-examen vanaf 17 jaar
Praktijkexamen vanaf 20 jaar (Rijbewijshouder A1 hoeft alleen het getrapte examen te doen, dus geen AVB- en theorie-examen)

Rijbewijs A (onbeperkt vermogen)

Theorie vanaf 21 jaar. Als de kandidaat in het bezit is van A2 hoeft deze geen theorie-examen te doen.
Praktijkexamen vanaf 21 jaar. Is de rijbewijshouder nog geen 2 jaar in het bezit van de categorie A2? Dan mag deze alleen motoren besturen voor de categorie A1 en A2 tot het bereiken van de leeftijd van 24.

De code vervalt ook na tweejarig bezit van het rijbewijs. Kandidaten onder de 24 jaar krijgen de categorie A met de code 80 (Alleen 3-wielige voertuigen) op het rijbewijs.

Rijbewijshouders A2 moeten een getrapt praktijkexamen doen(geen AVB, en theorie) voor het A-rijbewijs

Ik heb geen autorijbewijs mag ik dan motorrijles volgen?

Ja, het is mogelijk om motorrijlessen te volgen zonder in het bezit te zijn van een autorijbewijs. Voor het behalen van het motorrijbewijs (rijbewijs A) is het echter noodzakelijk om eerst het motortheorie-examen met succes af te leggen voordat je praktijklessen kunt volgen.

Kan je ook in de avond en weekend rijles volgen?

Ja dat kan, maar houd er wel rekening mee dat in het weekend en tijdens avonden er vaak een hogere vraag is naar rijlessen, maar een beperktere beschikbaarheid van instructeurs. Dit kan resulteren in beperktere tijden voor lessen.

Mag ik zonder theorie rijles volgen?

Ja dat mag, maar het is van groot belang om te beginnen met je theorie voordat je aan je praktijklessen begint. Dit heeft te maken met de lange wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR.

Natuurlijk is het ook van belang voor een succesvolle voorbereiding op je rijlessen.

Het CBR heeft vaak lange wachttijden voor praktijkexamens. Als je al je theorie hebt behaald, kun je sneller een praktijkexamen plannen zodra je klaar bent. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier je rijbewijs kunt behalen.

Hoelang is mijn theorie geldig?

Je theorie is 18 maanden geldig.

Hebben jullie wachttijden?

Nee wij hebben meestal geen wachttijden.
Maar tijdens bepaalde seizoenen of periodes, zoals de zomer of voorafgaand aan examenperiodes, kan de vraag naar rijlessen sterk toenemen, waardoor er korte wachttijden kunnen ontstaan.

Kan je ook in termijnen betalen?

Dat kan, en begrijpen dat het behalen van je rijbewijs een belangrijke stap is, maar dat dit ook kosten met zich meebrengt. Daarom bieden we de mogelijkheid om je lespakket in termijnen te betalen, zodat je de kosten kunt spreiden en beter kunt budgetteren.

Als je meer wilt weten over onze betalingsmogelijkheden in termijnen of als je hier gebruik van wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het plannen van je rijlessen op een manier die voor jou het meest geschikt is.

Hoe en waarom machtig ik de rijschool?

Waarom rijschool Butterhuizen machtigen CBR?
Om te zorgen dat het reserveren van een examen door een ons veilig en betrouwbaar gebeurt, moet je ons eerst machtigen. Met deze machtiging geef je ons toestemming om een examen voor jou te reserveren. Met een machtiging bescherm je je privacy.

Ons rijschoolnummer is 3099G8

Hoe vraag ik mijn rijbewijs aan?

Je kunt bij de gemeente waar je bent ingeschreven een afspraak maken.

Dit moet je meenemen bij de aanvraag: Een geldig legitimatiebewijs, pasfoto en een betaalmiddel.

Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je je rijbewijs ophalen. Ook kun je versneld je rijbewijs aanvragen. De kosten zijn het dubbele, maar een dag na de aanvraag kun je je rijbewijs ophalen.

Hoe en waar vraag ik mijn gezondheidsverklaring aan?

klik onder deze tekst op de link en lees meer. Vervolgens ga je naar de website van het CBR:

Inloggen op Mijn CBR: Log in op het Mijn CBR-portaal met jouw DigiD. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken op dezelfde website.

Gezondheidsverklaring aanvragen: Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie “Gezondheidsverklaring aanvragen” of “Mijn Gezondheidsverklaring”. Volg de instructies op het scherm om jouw gezondheidsverklaring aan te vragen.

Invullen van de vragenlijst: Je zult een vragenlijst moeten invullen over jouw gezondheid. Beantwoord de vragen eerlijk en volledig.

Betalen: Na het invullen van de vragenlijst dien je de kosten voor de gezondheidsverklaring te betalen. Dit kan online via iDEAL.

Verwerking: Zodra je de gezondheidsverklaring hebt ingediend en betaald, zal het CBR deze beoordelen en verwerken. Het kan enige tijd duren voordat je een reactie ontvangt, afhankelijk van de verwerkingssnelheid van het CBR.

Houd er rekening mee dat de gezondheidsverklaring nodig is voordat je een praktijkexamen kunt afleggen. Het is belangrijk om dit op tijd aan te vragen om vertragingen in het verkrijgen van je rijbewijs te voorkomen.

Als ik stop krijg ik mijn geld dan terug?

Ja dat kan, Als er na betaling wordt afgezien van de rijopleiding en de reeds betaalde lessen of pakkettermijn(en) moet worden terug gestort, dan zullen er administratie kosten van € 30,25 in mindering worden gebracht. En mocht je gebruik hebben gemaakt van het gratis Theorie Ipakket zal dat worden doorberekend.

Zijn de kosten inclusief BTW?

Ja, alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van het CBR examenbedrag.

Plan je proefles

Overweeg je om je motorrijbewijs te behalen en wil je inzicht krijgen in het aantal benodigde lessen en de kosten? Plan dan een proefles! Na afloop van de proefles volgt een uitgebreide bespreking waarin alle belangrijke aspecten voor het behalen van je rijbewijs aan bod komen.

 

Duizenden beoordelingen 9,6

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!