Zorgvuldige werkwijze voor een succesvolle rijopleiding!

Bij rijschool Butterhuizen in Heerhugowaard geloven we in een persoonlijke aanpak, waarbij we niet alleen focussen op de rijvaardigheden, maar ook op de persoon achter het stuur. Stap voor stap begeleiden we elke leerling, omdat we begrijpen dat iedereen snel, effectief en betaalbaar zijn autorijbewijs wil halen. Ons doel? Het vormen van veilige, vaardige en sociale weggebruikers!

Versneld je rijbewijs halen?

Bij ons is versneld je rijbewijs halen mogelijk! Onze intensieve en efficiënte aanpak stelt je in staat om op een sneller tempo te leren, met aandacht voor kwaliteit en volledige voorbereiding op het rijexamen.
Kies voor een versnelde rijopleiding en haal snel en zelfverzekerd jouw rijbewijs!

Waarom Rijschool Butterhuizen?

Waarom Rijschool Butterhuizen?

Al 20 jaar zeer succesvol
Scherpe (les)pakket tarieven
In termijnen betalen
Les op zaterdag en avonden
Hoog slagingspercentage
Geen of korte wachttijden
Rijles app
10.000+ leerlingen geslaagd
Handige rijlesvideo's
Nieuwste lesauto's
Lesmateriaal altijd up to date
Rijschool heerhugowaard

Vraag & antwoord

Wat is het gemiddeld aantal rijlessen dat ik nodig heb?

Volgens een CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2021 ligt het gemiddelde aantal lesuren voor het behalen van het rijbewijs rond de 43 x 60 minuten. Het aantal benodigde rijlessen varieert echter per leerling, omdat niet iedereen op hetzelfde tempo leert.

Het is raadzaam om je d.m.v. een proefles door onze instructeur te laten beoordelen hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt.

Factoren die het aantal rijlessen beïnvloeden Verscheidene factoren beïnvloeden het aantal benodigde rijlessen om je rijbewijs te halen.

  1. Leersnelheid: Hoe snel je leert, is uniek voor iedereen.
  2. Beschikbaarheid voor lessen: Hoe vaak je kunt lessen speelt een rol.
  3. Motivatie: de motivatie van jezelf speelt een cruciale rol in het leerproces in de lesauto. Motivatie heeft invloed op verschillende aspecten van het rijlesproces en kan het verschil maken tussen succesvolle en minder succesvolle leermomenten.

Het exacte aantal benodigde lessen is voor onze instructeur eveneens lastig te bepalen, maar op basis van ervaring kan hij/zij wel een goed onderbouwde schatting maken.

Hoeveel rijlessen per week is ideaal?  Belangrijk is echter dat je regelmatig lessen volgt. Door consistent te oefenen, leer je sneller en heb je over het algemeen minder rijlessen nodig. Onderbrekingen in je rijlesroutine kunnen leiden tot een afname van je vaardigheidsniveau.

 

Wat kan ik verwachten tijdens mijn proefles?

Kennismaking: Een proefles is niet alleen bedoeld om de instructeur en de rijschool te beoordelen, maar ook om te bepalen of je een comfortabele en prettige leeromgeving ervaart.

Kennis maken met het voertuig: Je leert de basisfuncties kennen. Dit omvat onder andere de bediening van de auto, zoals gas geven, remmen, sturen en andere belangrijke elementen.

Rijervaring: Je gaat zelf achter het stuur en krijgt de gelegenheid om te rijden. Dit kan variëren van eenvoudige manoeuvres tot het ervaren van verkeerssituaties, afhankelijk van jouw niveau en ervaring.

Feedback en evaluatie: Na de les ontvang je feedback over jouw prestaties. Sterke punten worden benadrukt en er wordt aangegeven aan welke aspecten nog gewerkt kan worden.

Informatie en vervolgstappen: Je krijgt informatie over onze rijles app, lesmethoden, lespakketten en hoe het volgen van verdere rijlessen eruit zal zien.

Is de proefles gratis?

Ja, bij afname van een pakket krijg je de kosten van de proefles terug d.m.v. één extra gratis rijles tijdens je rijopleiding.

Word ik thuis opgehaald?

Dat kan, wij bieden de service om je thuis op te halen voor je rijles. We begrijpen dat gemak en comfort belangrijk zijn tijdens jouw leerproces. Daarom halen we je op vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving, zodat je geen extra reistijd hebt naar de rijschoollocatie.

Bovendien, als je een afwijkend ophaaladres hebt, is dat geen probleem. We streven ernaar om flexibel te zijn en passen ons aan naar jouw behoeften. Of het nu op je thuisadres is, op school, of een andere locatie die voor jou handiger is, we zorgen ervoor dat onze instructeur op de afgesproken plek klaarstaat.

Hoelang duurt een rijles?

Bij ons duurt een losse rijles 50 minuten.
Wij adviseren om in blokuren te lessen. Dat verhoogt de efficiëntie. Twee aaneengesloten lessen van bijvoorbeeld 100 minuten geven meer effectieve lestijd dan twee afzonderlijke lessen op verschillende momenten in de week(en).

Kan je ook in de avond en weekend rijles volgen?

Ja dat kan, maar houd er wel rekening mee dat in het weekend en tijdens avonden er vaak een hogere vraag is naar rijlessen, maar een beperktere beschikbaarheid van instructeurs en lesauto’s. Dit kan resulteren in beperktere tijden voor lessen.

Mag ik zonder theorie rijles volgen?

Ja dat mag, maar het is van groot belang om te beginnen met je theorie voordat je aan je praktijklessen begint. Dit heeft te maken met de lange wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR.

Natuurlijk is het ook van belang voor een succesvolle voorbereiding op je rijlessen.

Het CBR heeft vaak lange wachttijden voor praktijkexamens. Als je al je theorie hebt behaald, kun je sneller een praktijkexamen plannen zodra je klaar bent. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier je rijbewijs kunt behalen.

Hoelang is mijn theorie geldig?

Je theorie is 18 maanden geldig.

Hebben jullie wachttijden?

Nee wij hebben meestal geen wachttijden.
Maar tijdens bepaalde seizoenen of periodes, zoals de zomer of voorafgaand aan examenperiodes, kan de vraag naar rijlessen sterk toenemen, waardoor er korte wachttijden kunnen ontstaan.

Ik heb last van faalangst?

Wij begrijpen dat faalangst een uitdaging kan zijn tijdens het leren autorijden. Daarom willen we je laten weten dat we ervaring hebben met het begeleiden van leerlingen met faalangst. We werken met speciaal getrainde faalangstinstructeurs die je op een rustige en ondersteunende manier door je rijopleiding begeleiden.

Onze faalangstinstructeurs zijn getraind om te werken met verschillende individuele behoeften en begrijpen hoe ze een veilige en ondersteunende omgeving kunnen creëren. Ze zijn geduldig, begripvol en in staat om je op je gemak te stellen, zodat je met meer vertrouwen achter het stuur stapt.

We nemen de tijd om naar je te luisteren, je faal(angsten) te begrijpen en op basis daarvan een aangepaste lesaanpak te bieden die past bij jouw behoeften. Ons doel is om je te helpen je zelfvertrouwen op te bouwen, zodat je met succes je rijbewijs kunt behalen, ongeacht eventuele faalangst.

Als je specifieke vragen hebt over onze benadering van faalangst of als je meer informatie wilt over onze instructeurs, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je met plezier en vertrouwen leert autorijden.

Kan je ook in termijnen betalen?

Dat kan, en begrijpen dat het behalen van je rijbewijs een belangrijke stap is, maar dat dit ook kosten met zich meebrengt. Daarom bieden we de mogelijkheid om je lespakket in termijnen te betalen, zodat je de kosten kunt spreiden en beter kunt budgetteren.

Als je meer wilt weten over onze betalingsmogelijkheden in termijnen of als je hier gebruik van wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het plannen van je rijlessen op een manier die voor jou het meest geschikt is.

Hoe en waarom machtig ik de rijschool?

Waarom rijschool Butterhuizen machtigen CBR?
Om te zorgen dat het reserveren van een examen door een ons veilig en betrouwbaar gebeurt, moet je ons eerst machtigen. Met deze machtiging geef je ons toestemming om een examen voor jou te reserveren. Met een machtiging bescherm je je privacy.

Ons rijschoolnummer is 3099G8

Geven jullie ook automaatrijles?

Bij ons bieden we niet alleen rijlessen in handgeschakelde auto’s, maar ook in de automaat. We begrijpen dat sommige leerlingen de voorkeur geven aan het leren rijden in een automaat vanwege het gemak van het rijden zonder te hoeven schakelen.

Onze automaatlessen zijn ideaal voor diegenen die zich willen concentreren op het beheersen van gas geven, remmen en sturen, zonder zich zorgen te maken over schakelen. Bovendien bieden we ook les in de elektrische automaat, wat kan helpen bij het leren omgaan met moderne voertuigtechnologieën.

Of je nu kiest voor een handgeschakelde auto of een automaat, onze instructeurs zijn ervaren en gekwalificeerd om je te begeleiden bij het behalen van je rijbewijs in het type voertuig dat het beste bij jou past.

Als je geïnteresseerd bent in het leren rijden in een automaat, of als je vragen hebt over ons lesaanbod, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen op weg naar veilig en zelfverzekerd autorijden.

Hoe vraag ik mijn rijbewijs aan?

Je kunt bij de gemeente waar je bent ingeschreven een afspraak maken.

Dit moet je meenemen bij de aanvraag: Een geldig legitimatiebewijs, pasfoto en een betaalmiddel.

Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je je rijbewijs ophalen. Ook kun je versneld je rijbewijs aanvragen. De kosten zijn het dubbele, maar een dag na de aanvraag kun je je rijbewijs ophalen.

Hoe en waar vraag ik mijn gezondheidsverklaring aan?

Ga naar de website van het CBR: Bezoek de officiële website van het CBR: https://www.cbr.nl/nl

Inloggen op Mijn CBR: Log in op het Mijn CBR-portaal met jouw DigiD. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken op dezelfde website.

Gezondheidsverklaring aanvragen: Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie “Gezondheidsverklaring aanvragen” of “Mijn Gezondheidsverklaring”. Volg de instructies op het scherm om jouw gezondheidsverklaring aan te vragen.

Invullen van de vragenlijst: Je zult een vragenlijst moeten invullen over jouw gezondheid. Beantwoord de vragen eerlijk en volledig.

Betalen: Na het invullen van de vragenlijst dien je de kosten voor de gezondheidsverklaring te betalen. Dit kan online via iDEAL.

Verwerking: Zodra je de gezondheidsverklaring hebt ingediend en betaald, zal het CBR deze beoordelen en verwerken. Het kan enige tijd duren voordat je een reactie ontvangt, afhankelijk van de verwerkingssnelheid van het CBR.

Houd er rekening mee dat de gezondheidsverklaring nodig is voordat je een praktijkexamen kunt afleggen. Het is belangrijk om dit op tijd aan te vragen om vertragingen in het verkrijgen van je rijbewijs te voorkomen.

Als ik stop krijg ik mijn geld dan terug?

Ja dat kan, Als er na betaling wordt afgezien van de rijopleiding en de reeds betaalde lessen of pakkettermijn(en) moet worden terug gestort, dan zullen er administratie kosten van € 30,25 in mindering worden gebracht. En mocht je gebruik hebben gemaakt van het gratis Theorie Ipakket zal dat worden doorberekend.

Zijn de kosten inclusief BTW?

Ja, alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van het CBR examenbedrag.

Kies voor rijschool Butterhuizen

Kies voor rijschool Butterhuizen

Voordelige pakketten
Proefles krijg je terug bij pakketafname
Altijd instructeur beschikbaar
Ook vrouwelijke instructeurs
Faalangst rijlessen
sample

Duizenden beoordelingen 9,6

Kortom

Rijschool Butterhuizen, dé autorijschool van Heerhugowaard, staan onze gedreven instructeurs klaar om je met een professionele aanpak snel naar je autorijbewijs te leiden. De rijschool waar kwaliteit, communicatie en resultaat voorop staan!

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!