De vrijheid van een automaat-rijbewijs

Rijschool Butterhuizen in Heerhugowaard, jouw route naar het elektrisch automaat-rijbewijs! Met een gestroomlijnde, professionele aanpak en een heldere digitale app registratie van je voortgang, behalen we geweldige slagingspercentages. Dankzij onze scherpe prijzen, snelle communicatie en leerling gerichte aanpak zijn we uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde 9.6/10 rijscholen in Heerhugowaard.

Onze pakketten

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken

De helft van alle verkochte auto’s zijn elektrisch. Dit is niet verrassend gezien de talloze voordelen die deze auto’s met zich meebrengen.

Rijschool Butterhuizen is een van de pioniers in Heerhugowaard en omgeving door te beschikken over een elektrische lesauto. Hierdoor kun je op een duurzame en energie-efficiënte manier jouw rijbewijs behalen.

Het grote voordeel van elektrische auto’s is dat ze milieuvriendelijk en zeer stil zijn, je hoeft niet meer te schakelen en kunt je volledig concentreren op het verkeer!

Instructeur Naomi

Naomi geeft al jaren met veel plezier rijles in de elektrische automaat.

Versneld je rijbewijs halen?

Bij ons is versneld je rijbewijs halen mogelijk! Onze intensieve en efficiënte aanpak stelt je in staat om op een sneller tempo te leren, met aandacht voor kwaliteit en volledige voorbereiding op het rijexamen.
Kies voor een versnelde rijopleiding en haal snel en zelfverzekerd jouw rijbewijs!

Waarom Rijschool Butterhuizen?

Waarom Rijschool Butterhuizen?

Al 20 jaar zeer succesvol
Elektrisch rijles
Scherpe (les)pakket tarieven
In termijnen betalen
Les op zaterdag en avonden
Hoog slagingspercentage
Geen of korte wachttijden
Rijles app
10.000+ leerlingen geslaagd
Handige rijlesvideo's
Nieuwste lesauto's
Lesmateriaal altijd up to date

Vraag & antwoord

Wat kan ik verwachten tijdens mijn proefles?

Kennismaking: Een ontmoeting met jouw instructeur, waarbij je de kans krijgt om vragen te stellen en eventuele bezorgheden te bespreken.

Kennis maken met het voertuig: Je leert de basisfuncties kennen. Dit omvat onder andere de bediening van de auto, zoals gas geven, remmen, sturen en andere belangrijke elementen.

Rijervaring: Je gaat zelf achter het stuur en krijgt de gelegenheid om te rijden. Dit kan variëren van eenvoudige manoeuvres tot het ervaren van verkeerssituaties, afhankelijk van jouw niveau en ervaring.

Feedback en evaluatie: Na de les ontvang je feedback over jouw prestaties. Sterke punten worden benadrukt en er wordt aangegeven aan welke aspecten nog gewerkt kan worden.

Informatie en vervolgstappen: Je krijgt informatie over onze rijles app, lesmethoden, lespakketten en hoe het volgen van verdere rijlessen eruit zal zien.

Is de proefles gratis?*

Ja, bij afname van een pakket krijg je de kosten van de proefles terug d.m.v. één extra gratis rijles tijdens je rijopleiding.

Word ik thuis opgehaald?

Dat kan, wij bieden de service om je thuis op te halen voor je rijles. We begrijpen dat gemak en comfort belangrijk zijn tijdens jouw leerproces. Daarom halen we je op vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving, zodat je geen extra reistijd hebt naar de rijschoollocatie.

Bovendien, als je een afwijkend ophaaladres hebt, is dat geen probleem. We streven ernaar om flexibel te zijn en passen ons aan naar jouw behoeften. Of het nu op je thuisadres is, op school, of een andere locatie die voor jou handiger is, we zorgen ervoor dat onze instructeur op de afgesproken plek klaarstaat.

Hoelang duurt een rijles?

Bij ons duurt een losse rijles 50 minuten.
Wij adviseren om in blokuren te lessen. Dat verhoogt de efficiëntie. Twee aaneengesloten lessen van bijvoorbeeld 100 minuten geven meer effectieve lestijd dan twee afzonderlijke lessen op verschillende momenten in de week(en).

Kan je ook in de avond en weekend rijles volgen?

Ja dat kan, maar houd er wel rekening mee dat in het weekend en tijdens avonden er vaak een hogere vraag is naar rijlessen, maar een beperktere beschikbaarheid van instructeurs en lesauto’s. Dit kan resulteren in beperktere tijden voor lessen.

Mag ik zonder theorie rijles volgen?

Ja dat mag, maar het is van groot belang om te beginnen met je theorie voordat je aan je praktijklessen begint. Dit heeft te maken met de lange wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR.

Natuurlijk is het ook van belang voor een succesvolle voorbereiding op je rijlessen.

Het CBR heeft vaak lange wachttijden voor praktijkexamens. Als je al je theorie hebt behaald, kun je sneller een praktijkexamen plannen zodra je klaar bent. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier je rijbewijs kunt behalen.

Hoelang is mijn theorie geldig?

Je theorie is 18 maanden geldig.

Hebben jullie wachttijden?

Ja, vanwege onze gedreven en enthousiaste instructeur en de hoge vraag naar automaatrijlessen is er momenteel helaas een wachttijd ontstaan. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbare mogelijkheden.

Ik heb last van faalangst?

Wij begrijpen dat faalangst een uitdaging kan zijn tijdens het leren autorijden. Daarom willen we je laten weten dat we ervaring hebben met het begeleiden van leerlingen met faalangst. We werken met speciaal getrainde faalangstinstructeurs die je op een rustige en ondersteunende manier door je rijopleiding begeleiden.

Onze faalangstinstructeurs zijn getraind om te werken met verschillende individuele behoeften en begrijpen hoe ze een veilige en ondersteunende omgeving kunnen creëren. Ze zijn geduldig, begripvol en in staat om je op je gemak te stellen, zodat je met meer vertrouwen achter het stuur stapt.

We nemen de tijd om naar je te luisteren, je faal(angsten) te begrijpen en op basis daarvan een aangepaste lesaanpak te bieden die past bij jouw behoeften. Ons doel is om je te helpen je zelfvertrouwen op te bouwen, zodat je met succes je rijbewijs kunt behalen, ongeacht eventuele faalangst.

Als je specifieke vragen hebt over onze benadering van faalangst of als je meer informatie wilt over onze instructeurs, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je met plezier en vertrouwen leert autorijden.

Kan je ook in termijnen betalen?

Dat kan, en begrijpen dat het behalen van je rijbewijs een belangrijke stap is, maar dat dit ook kosten met zich meebrengt. Daarom bieden we de mogelijkheid om je lespakket in termijnen te betalen, zodat je de kosten kunt spreiden en beter kunt budgetteren.

Als je meer wilt weten over onze betalingsmogelijkheden in termijnen of als je hier gebruik van wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het plannen van je rijlessen op een manier die voor jou het meest geschikt is.

Hoe en waarom machtig ik de rijschool?

Waarom rijschool Butterhuizen machtigen CBR?
Om te zorgen dat het reserveren van een examen door een ons veilig en betrouwbaar gebeurt, moet je ons eerst machtigen. Met deze machtiging geef je ons toestemming om een examen voor jou te reserveren. Met een machtiging bescherm je je privacy.

Ons rijschoolnummer is 3099G8

Hoe vraag ik mijn rijbewijs aan?

Je kunt bij de gemeente waar je bent ingeschreven een afspraak maken.

Dit moet je meenemen bij de aanvraag: Een geldig legitimatiebewijs, pasfoto en een betaalmiddel.

Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je je rijbewijs ophalen. Ook kun je versneld je rijbewijs aanvragen. De kosten zijn het dubbele, maar een dag na de aanvraag kun je je rijbewijs ophalen.

Hoe en waar vraag ik mijn gezondheidsverklaring aan?

Ga naar de website van het CBR: Bezoek de officiële website van het CBR: https://www.cbr.nl/nl

Inloggen op Mijn CBR: Log in op het Mijn CBR-portaal met jouw DigiD. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken op dezelfde website.

Gezondheidsverklaring aanvragen: Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie “Gezondheidsverklaring aanvragen” of “Mijn Gezondheidsverklaring”. Volg de instructies op het scherm om jouw gezondheidsverklaring aan te vragen.

Invullen van de vragenlijst: Je zult een vragenlijst moeten invullen over jouw gezondheid. Beantwoord de vragen eerlijk en volledig.

Betalen: Na het invullen van de vragenlijst dien je de kosten voor de gezondheidsverklaring te betalen. Dit kan online via iDEAL.

Verwerking: Zodra je de gezondheidsverklaring hebt ingediend en betaald, zal het CBR deze beoordelen en verwerken. Het kan enige tijd duren voordat je een reactie ontvangt, afhankelijk van de verwerkingssnelheid van het CBR.

Houd er rekening mee dat de gezondheidsverklaring nodig is voordat je een praktijkexamen kunt afleggen. Het is belangrijk om dit op tijd aan te vragen om vertragingen in het verkrijgen van je rijbewijs te voorkomen.

Als ik stop krijg ik mijn geld dan terug?

Ja dat kan, Als er na betaling wordt afgezien van de rijopleiding en de reeds betaalde lessen of pakkettermijn(en) moet worden terug gestort, dan zullen er administratie kosten van € 30,25 in mindering worden gebracht. En mocht je gebruik hebben gemaakt van het gratis Theorie Ipakket zal dat worden doorberekend.

Zijn de kosten inclusief BTW?

Ja, alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van het CBR examenbedrag.

Ontmoet de examinator

Zo gaat de tussentijdse toets bij het CBR

Zo gaat het praktijk-examen bij het CBR

Zo gaat het faalangst-examen bij het CBR

Dit heb je nodig op de dag van je praktijk-examen

Dit heb je nodig op de dag van je praktijk-examen

Een geldig legitimatiebewijs en een ingevuld zelfreflectie formulier.

Let op!

Let op!

Als je legitimatiebewijs niet geldig is, gaat je CBR-examen niet door!

Kies voor rijschool Butterhuizen

Kies voor rijschool Butterhuizen

Voordelige pakketten
Proefles krijg je terug bij pakketafname
Altijd instructeur beschikbaar
Ook vrouwelijke instructeurs
Rij en faalangst lessen
sample

Let op!

Let op!

Als je examen doet in een automaat, ontvang je een rijbewijs met code 78 voor automatische auto’s. Dit betekent dat je alleen een automatische auto mag besturen en geen handgeschakelde auto. Mocht je later besluiten om alsnog voor een handgeschakeld rijbewijs te gaan, dan hoef je niet opnieuw het theorie-examen af te leggen.

Duizenden beoordelingen 9,6

Kortom

Onze gedreven instructeurs zijn gereed om jou met hun professionele aanpak zo snel mogelijk naar je automaat-rijbewijs te begeleiden! Kies voor de beste rijschool in Heerhugowaard, met hoge slagingspercentages.

We heten je van harte welkom bij rijschool Butterhuizen, dé autorijschool van Heerhugowaard die jouw rijopleiding verzorgt. Vraag snel jouw gratis proefles aan.

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!

Over Rijschool Butterhuizen

Al meer dan 20 jaar een begrip! Rijlessen in Heerhugowaard, Alkmaar en omliggende gebieden.

Bij ons geven alleen ervaren, rustige, gezellige en (faalangst) gekwalificeerde instructeurs rijles.

Meer dan 10.000 succesvolle leerlingen gingen je voor en beoordeelden ons met een indrukwekkende score van 9.6/10.

Check onze socials!